Elitlägret 2015

IMG 3417

Under våren har vi i Blekingelaget träffats fem gånger. Från början var vi 3 målvakter och ca 30 utespelare och därifrån skulle 14 utespelare och 2 målvakter komma med till träningsläger i Staffanstorp och samma trupp skulle vidare till Elitlägret i Halmstad.

Söndagen 28:e juni åkte vi och hämtade Pontus Jonsson, från Jämjö, som också kommit med i truppen. Sedan åkte vi buss tillsammans med resten av Blekingelaget till Halmstad. Från Angöringen åkte två från Rödeby och tre från FKK förutom Pontus och jag.

Vi hämtade upp fler spelare längs med vägen: en från Karlshamn, två från Mjällby och sex från Asarum. Det tog ca tre timmar att komma fram. När vi kom fram gick vi en rundvandring och fick lunch innan första träningspasset började.

Vi delade plan med Örebros lag och målvakterna från Blekinge och Örebro tränade ihop. Målvakterna började sin träning tidigare med tema: Anfallsspel – Speldjup bakåt och uppspel, för att sen kunna vara med på lagets spelövning.

Efter middagen hade SVFF en invigning där de berättade vad som skulle hända under veckan och om uttagningen till Bosön (40 utespelare och 4 målvakter tas ut till ett första landslagsläger i slutet av juli).

 

Måndagen 29:e juli spelade vi vår första match mot Örebro. Första halvlek spelade vi inte så bra, Örebro hade spelet hela tiden och jag fick göra några riktigt bra räddningar innan de i slutet av halvleken lyckades få in ett mål. I andra halvlek orkade vi inte stå emot mer och de gjorde ytterligare tre mål. Berka var besviken efter matchen för att vi inte spelade som vi hade sagt innan. På kvällen hade vi målvaktsteori om hur en målvakt ska träna och hur han kan träna. Det viktigaste jag lärde mig där var: En målvaktsaktion är sällan mer än sju sekunder och därför ska man träna därefter för att kunna hålla fokus och samma nivå under hela matchen.

 

infornorrbotten

 

Tisdagen 30:e juni tränade vi på målvaktsfys och teknik med bland annat gummiband och efter den dagliga obligatoriska vilan tränade vi Försvarsspel – förhindra/rädda avslut. På kvällen var det information om spelarutbildning, kost/doping, juridiska frågor och FOKUS.

Jag fick lära mig att min astmamedicin Bricanyl klassas som doping men fick veta att det finns ett annat alternativ Buventol som inte klassas som doping. De berättade också om matchfixing och om något som heter FOKUS där vi kan skriva in hur mycket vi tränar. På kvällen satt vi i en stor aula och kollade på U21 finalen, stämningen där var som att sitta på en riktigt läktare. I slutet när Sverige hade vunnit kastades det flaskor och stänkte vatten över hela aulan.

 

Onsdagen 1:a juli var det match igen, mot Södermanland. Jag stod inte den matchen men vi spelade lite bättre och lyckades få in 1-1 i sista minuten. Det var en mittback som genom en målvaktstabbe satte en retur på en frispark. När vi hade ätit lunch hade vi fritid och åkte till Tylösand och solade och badade.

När vi kom tillbaka så tittade vi på distrikscupfinalen i P17 mellan Halland och Östergötland, Halland vann med 4-0. Det var en riktigt bra match.

 

blekingelaget0107

 

Torsdagen 2:a juli hade vi egentligen sovmorgon men målvakterna fick gå upp extra tidigt, kvart över sex, för att vi skulle hinna genomföra en längre träning och kunna vara med på lagets träning efteråt. På eftermiddagen var det dags för sista träningen och målvakterna hade ingen egen träning utan var med laget hela träningen, vi tränade försvarsspel.

På kvällen hade vi individuella samtal om vad man var bra på och vad man skulle träna mer på.

 

Fredagen 3:e juli var sista dagen och vi skulle spela match mot Norrbotten, matchen var lottad efter resultatet på de tidigare matcherna. Jag stod i första halvlek och vi började riktigt bra, hade spelet nästan hela halvleken och gjorde 1-0 ganska snabbt.

Andra halvlek stod den andre målvakten, Henric Bergqvist från FKK, vi tappade spelet helt och Norrbotten gjorde först 1-1 med tio minuter kvar och sedan 1-2 i sista spelminuten. Efter matchen var det lunch och sedan dags att packa och åka hem.

Jag lärde mig mycket och det var en jätterolig vecka!

Jesper Jönsson Erlandsson

krresort2

Please publish modules in offcanvas position.