Äntligen blåser domaren för avspark

IMG 7600

Rickard Nilsson delar med sig om sina tankar inför premiären av "Blekingefyran".

Återkomsten till fyran är ett faktum och vi ska äntligen få beträda planen efter månader av förberedelser. Det känns lite nervöst och pirrigt men framförallt förväntansfullt och roligt.

Det var många år sedan vi spelade i blekingefotbollens finrum så det gör denna premiär lite extra speciell. Förberedelserna inför återkomsten till blekingefyran har varit mestadels bra. Vi fick in flera nyförvärv som har breddat och höjt kvalitén på gruppen men framförallt så har vi behållit näst intill hela truppen från förra året.

Tomas körde vidare ett år till som tränare och gav vidare kontinuitet i gruppen medan vi kunde krydda till ledarsidan lite extra med en assisterande tränare, min bror Roger "fyran" Nilsson. Detta kändes extra kul för mig personligen då vi inte varit i samma klubb tidigare samt att det medför att vi umgås mycket mer frekvent av förklarliga skäl.

I januari körde vi igång med träningar på konstgräset i Jämjö och med Cross fit i Karlskrona. Vi var många på träningarna och alla kämpade på trots bistert väder ibland. Nu på senare delen av försäsongen har vädrets makter gjort att vi fått stuva om mycket i planerna med såväl träningar som träningsmatcher men vi har ändå fått ihop det bra till slut och jag tycker vi kommer väl förberedda till premiären.

Årets trupp är jämn och bred med en härlig konkurrens på i princip alla positioner på planen. Den här typen av hårda konkurrens på så många positioner har jag aldrig varit med om tidigare och jag tycker att alla verkar "gilla läget" och kämpar på bra för att visa att man vill vara med på plan när domaren blåser igång matchen nu på lördag.

Statusen i truppen är relativt god men vi har tyvärr ett par skador som vi får följa upp under veckan inför helgens premiär. Under träningsmatcherna har det varit blandade resultat där vi visat att när vi gör rätt saker så gör vi bra prestationer. Vi har en bra bredd i truppen men det ska bli intressant att se om vi har tillräckliga spetskompetenser i laget för att få resultaten med oss i serien.

Jag hoppas att vi kan överraska några lag med vårt spel och om vi får ihop det bra så tror jag att det kan bli ett spännande och roligt år i blekingefyran.

Nu är det som sagt bara några dagar kvar till premiären... Ikväll (onsdag) har vi sista träningen innan match och truppen som ska ta sig an Högadal på Jämjö IP 15:00 på lördag ska presenteras.

Det är med spänning man ser fram emot att höra namnen räknas upp och när vi står inför de sista förberedelserna timmen innan match på lördag så är det många med mig som vill vara med i den startelva som ska kliva ut på konstgräset och kämpa för den gulsvarta dressen som bara en "Noplare" kan. Vi har längtat, men nu är vi snart där... Nu kör vi!!!

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.