Beslut från BFF: "Arg och besviken"

stefan

Blekinge FF har beslutat att div 5 spelas som enkelserie. Nopelns tränare Stefan Petersson är upprörd över beslutet.

Idag kom beskedet. Om restriktionerna tillåter så kommer div 4 att starta seriespelet i början på juni, men för div 5 är det stopp.

- Vi har alla lagt mycket tid och ork på förberedelser. Att då förbundet raderar hopp och glädje genom att luta sig mot enkätsvar gör mig arg och besviken. Om enkätsvaren stämmer blir jag ytterst orolig för fotbollens framtid i Blekinge. Vill eller kan inte en majoritet av klubbarna i de lägre divisionerna längre spela matcher? frågar sig Stefan Petersson. 

Blekinge Fotbollförbund skriver:
"Med anledning av spridningen av coronaviruset kommer här information om Blekinge Fotbollförbunds beslut gällande distriktsverksamheten för seniorer. På grund av rådande regionala restriktioner, samt utifrån de enkätsvar som inkommit från föreningarna i Div. 4, 5 och 6 herrar, har Blekinge Fotbollförbund beslutat följande:
• Att genomföra Div. 4 herrar med dubbelmöte och seriestart vecka 22 under förutsättning att tävlingsmatcher får spelas. Om regionala restriktioner inte tillåter tävlingsmatcher vecka 22 kommer Div. 4 herrar att genomföras med enkelmöte i omgång 12-22 vilket innebär att omgång 1-11 ställs in.
• Att genomföra Div. 5 herrar med enkelmöte i omgång 12-22 och att ställa in omgång 1-11.
• Att genomföra Div. 6 herrar med enkelmöte i omgång 12-22 och att ställa in omgång 1-11.
• Att reservlagsserierna för herrar startar fr.o.m. 1 augusti. Det innebär att omgång 1-12 ställs in i Reserv herrar 21 matcher och omgång 1-5 ställs in i Reserv herrar 10 matcher.

Anledningen till att besluten är olika i divisionerna beror på att berörda föreningars enkätsvar visar ett större stöd för dubbelmöten i Div. 4 herrar och ett större stöd för enkelmöten i Div. 5 och 6 herrar."

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.