En tripp till Tyskland

herrtyskland

Alltid är det väl något som måste strula lite innan man kommer iväg. Dubbdäck i Tyskland, nej inte helt lysande eller köra ca 100 mil med en trasig fjäder kändes inte heller helt optimalt. Som tur är lyckades vi lösa allt på onsdagskvällen så vi kunde komma iväg som planerat på torsdagsförmiddagen.

När alla 17 spelare och 3 ledare var på plats i bussarna började vi gasa ner mot vårt första stopp, lunch paus i Malmö. Vi kom i och för sig inte mycket längre än till Rosenholm innan första frågan kom, är vi framme snart? I samma buss dividerades det även en hel del om var ligger Danmark egentligen? Öster eller väster om Sverige?

När vi senare passerade Öresundsbron så kom nästa brillianta fråga, skulle vi inte åka färja? Geografikunskaperna kunde nog önskvärt vara lite bättre hos vissa, som tur var så hade chaufförerna full koll på vart vi skulle och hur Europakartan ser ut för vid halv fem snåret hade vi kommit fram till resans mål, Weissenhäuser strand i norra Tyskland.

Efter incheckning och rumsindelning var det middag och sedan rekognosering av området. Under kvällen delades det även ut olika uppdrag som rumsvis skulle redovisas på söndagen.

tysk1

Träning x2
Väckning och frukost vid åtta sen en stunds vila innan avfärd för första träningspasset. Träningsplanen låg i den intilliggande lilla byn Oldenburg, vi hittade till rätt plan direkt men hade lite mer bekymmer att hitta rätt grind in på området men tredje gången gillt. Det var bra fart på träningen och en och annan nyfiken Tysk stod utanför och spanade på om de kunde se någon svensk talang.

Efter träningen var det tillbaka till hotellet för lunch och sen blev det några sköna timmar i solen på balkongen innan det var dags för eftermiddagens träningspass. Lite trötta ben efter två träningar samma dag så efter middagen passade det bra med ett besök i det stora vattenlandet som fanns på området. Barnasinnet kom fram hos de flesta då det åktes vattenrutschkanor både till höger och vänster. Lite skön avkoppling i bubbelpoolen satt också fint.

tysk4

tysk2

tysk3

City Park
Även lördagen startades upp med väckning och frukost följt av träning i Oldenburg. Däremot var det ingen träning på eftermiddagen den dagen så efter lunch åkte vi mot Kiel för några timmars shopping i köpcentrat City Park. På vägen tillbaka stannade vi till i Oldenburg där vi hittade en liten restaurang som precis lyckades fixa platser till oss alla 20 så vi kunde få lite mat. Det tog lite tid med tillslut hade alla fått sin mat och var mätta och belåtna.

tysk5

tysk6

tysk7

Det blev ju så mycket bättre
Söndag och träningsfritt på förmiddagen, istället blev det ett besök på badlandet igen. Ett uppmjukande bubbelbad gjorde susen för en hel del slitna ben och lite race i vattenrutschkanorna finns det alltid energi till. Efter lunch var det slut på latandet för då bar det iväg till träning igen.

Söndag kväll och vi ledare såg fram emot redovisningen av uppdragen. Vi fick en inbjudan till ett utav rummen där vi skulle infinna oss klockan åtta. Nu är det så att killarna inte alltid gör det som det är tänkt att de ska göra. Men jag får erkänna, denna gång blev det så mycket bättre. Istället för ett uppdrag per rum så hade de alla tillsammans ”övat” in ett eget påhittat uppdrag.

In kommer hela gänget iklädda endast en liten handduk runt höften och framför ”tjuge pågar i bastun”. Och som extra nummer hade de gjort sin alldeles egna version ” snälla rara söta Glennan” där vi fick se en klockren gestaltning av Glenn, Robin går nu mer under smeknamnet ”mini Glenn”.

tysk8

tysk9

tysk10

Hemfärd
Sista dagen, uppstigning och frukost som vanligt sen var det bara till att packa ihop och städa ur rummen innan träningen så vi skulle vara utcheckade och klara för att kunna åka hemåt direkt efter träningen. Ett snabbt stopp för lunch sen bar det av hemåt Sverige igen. Tror det var ett trött gäng som lämnade Tyskland efter fem toppen dagar som innehöll mycket skratt med alla möjliga tokigheter. Tack för denna resan alla inblandade!

tysk11

Erica Jönsson

Huvudsponsorer
bagahskrresort2 intersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.