- Varje match är värd betydligt mer än vanligt!

stefan

Nu är det äntligen dags!

Lördagens seriepremiär hemma mot BK Union har sedan länge legat som ett efterlängtat datum i kalendern. Årets fotbollssäsong är unik och lärorik på flera sätt. Den första försäsongen började bra med högt tempo på träning och match. Dessvärre avslutades upptakten abrupt då Corona tog över och satte agendan för oss och alla andra.

Föreningen insåg allvaret och vidtog omgående lämpliga åtgärder; omklädning hemma, egna vattenflaskor vid träning och match, stanna hemma vid minsta symptom eller oro för smitta, etcetera. I juni ändrade SvFF åter sina Corona-riktlinjer och den andra försäsongen kunde dra igång. Flera spelare kom tillbaka då träningar och träningsmatcher fick ökat fokus.

Innan sommaruppehållet gör vi två bra träningsmatcher och allt känns lovande inför säsongen. Vi har nu, under knappt tre veckor, haft en intensiv period med ett flertal träningspass och två nyttiga och insiktsgivande träningsmatcher. Träningsnärvaron har varit något lägre än vi räknat med, men grundas till stor del på oförutsedda skador och semesterplaner.

Framöver är min önskan att spelarna får möjlighet att fokusera på fotbollen likt förr, att nya så kallade nyckelspelare träder fram och tar plats samt att de moment och tankesätt vi tränat under året har positiv effekt under den sällsynt korta säsongen – en säsong där varje match är värd betydligt mer än vanligt.

Tränare Stefan Petersson

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.