Äntligen är cupäventyret igång! (Uppdaterad)

f14cup15

07:30 åkte bilarna från Fågelmara IP med 20 förväntansfulla och taggade tjejer upp till Valdemarsvik.

Först invigning, lite bad, mat och aktiviteter tillsammans på rummet sen bar det iväg till dagens första match mot BK Kentys F 15 lag, eftersom vi i år spelar cupen som underåriga.

BK Kenty visade sig vara ett mycket skickligt motstånd och spelade riktigt bra, första kvarten får vi jaga mycket boll och slarvar lite för mycket när vi väl vinner bollen. De lyckas sätta 0-1 genom ett skott utifrån som går över Daniella och in i mål.

Sista 10 minuterna är bättre och i andra halvlek är vi lite hetare, vinner fler bollar närkamper och laget jobbar tajtare ihop. I mitten på halvleken skapar vi en fin chans till kvittering där Bewran hinner före målvakten, rundar henne men får bollen för långt ifrån sig och träffar utsidan av gaveln. Efter bra spel från oss i andra så lyckas Kenty även göra 0-2 på en fin djupledsboll där Daniella gör två fina räddningar innan de lyckas trycka in bollen.

Men som helhet var det en bra start på cupen, hoppas att dagens skador inte påverkar truppen allt för mycket. Nya tag i morgon, då väntar Stockholmslaget FK Bromma!

Dag två

Efter en skön sovmorgon tog vi en gemensam strandpromenad bort till cupområdet, där roade sig tjejerna med diverse vattenaktiviteter, populärast var bananbåtarna.

Dagens motstånd stod FK Bromma för och tjejerna hade taggat igång sig rejält. Vi inleder matchen i högt tempo och redan efter tre minuter får Sara äntligen göra mål, vi fortsätter att trycka på och föra spelet och skapar många bra chanser, målisen har väldigt mycket tur på sina räddningar. Daniella gör en mycket bra räddning på en farlig målchans och 1-0 med mycket mersmak står sig halvleken ut.

I andra kör vi igång direkt och denna gången tar det bara två minuter så sätter Emma bollen snyggt i mål, 2-0. Vi hinner också med att sätta 3-0 genom Julia K. Det är en väldigt god stämning i gänget och tjejerna verkar ha superkul. Det är det viktigaste med hela cupen. I morgonbitti väntar sista gruppspelsmatchen mot Vasalunds IF.

 

Dag tre

Dagen började tidigt, tjejerna väcktes redan kl. 06:45 för frukost, därefter åkte vi bussen ner till Grännäs IP för att spela dagens första match mot Vasalunds IF.

Matchen började tufft och i högt tempo som väntat och Vasalund tog tidigt en 2-0 ledning i matchen. Men vi jobbade oss in i det och kunde både reducera och kvittera genom mål av Emma, först på frispark där Alice blir nerdragen och sen en straff när Julia K blir kapad i straffområdet.

2-2 står sig halvleken ut och i paus är tjejerna mycket trötta, tilläggas ska väl att det idag var väldigt varmt. Tyvärr är vi inte riktigt på hugget från början i andra utan Vasalund gör tidigt 3-2 och lyckas sen hålla undan och vinna matchen. För våran del skulle det nu bli B-semifinal mot Stuvsta men innan dess väntade några timmars "vila" med bad och diverse aktiviteter.

Inför Stuvsta matchen blev det lite omändringar i laget pga skador, men det är ju sånt som händer. I matchen blir det fokus på helt fel saker, nämligen domaren. Backlinjen riktigt uppretade när 2-3 spelare gång på gång står på fel sida och spelet  fortsätter. Denna frustration plus trötthet leder till att vi inte riktigt orkar håller ihop laget och ta jobbet tillsammans utan Stuvsta vinner med 2-0.

Besvikna och irriterade tjejer lämnar planen men kort därefter är humöret på topp igen. I kväll har tjejerna roat sig på discot och alla verkar ha haft roligt. Det är verkligen ett fantastiskt gäng att åka iväg med, alla tar hand om varandra och alla umgås med alla, dom sköter sig och passar tider. Vilka supertjejer ni har/är! Klockan är nu 00:10 och det börjar bli tyst på rummet, i morgon har dom sovmorgon sen väntar vår sista match mot Bromma.

 

Dag fyra

Så var det då dags för sista cupdagen, packning, städning och utcheckningen från skolan stod på schemat innan det var dags för dagens match mot återigen FK Bromma.

Innan matchen började hade vi bestämt att vi skulle avsluta cupen på bästa sätt och det genom att vinna. Efter lite förseningar så var det äntligen dags, i strålande solsken springer vi ut på konstgräsplanen och det syns att tjejerna är taggade.

Vi börjar matchen bra och rullar boll till varandra, sätter press på Brommas spelare direkt dom bryter boll. 1-0 är ett mycket fint spelmål där först Hanna från vänsterkanten spelar in bollen i plan till Alice på mitten, som lägger fram till Hilda på topp, hon möter och spelar enkelt tillbaka till Tilde på mitten igen, som på ett tillslag lägger fram en djupledsboll till Hilda som kommer fri med målvakten och sätter bollen snyggt i mål, det var riktigt fint och allt på ett och två tillslag. 1-0 står sig halvleken ut.

I paus var tjejerna inte nöjda med ett mål utan ville ha fler, och med bättre placeringar på mitten i andra halvlek så vinner vi också fler bollar och kan lägga fram till våra forwards. Dom jobbar och sliter hårt där framme och tillslut är det Bewran som kommer rätt på ett inspel och får sätta 2-0. Även 3-0 kommer på en soloprestation från Bewran då hon springer sig fri på en djupledsboll, fintar först målvakten vänster går sen åt höger och lägger in bollen snyggt. Matchen slutar med en 3-0 vinst.

I samtliga matcher har vi mött riktigt bra lag, de har spelar i ett högre tempo än vad vi är vana vid, men försvarsmässigt tycker jag att vi har hängt på bra, anfallsmässigt har inte motståndarna gett oss någon tid till att hinna fylla på med folk, det var trots allt i en F15 grupp vi har spelat och mot lag som både tränar och spelar fler matcher per vecka än vad vi gör och vi har inte blivit utspelade i någon match, utan det har varit jämt och gått i mycket högt bolltempo.

Samtliga spelare har tagit för sig, klivit in i närkamperna och kämpat och spelat bra och lyft sig ett snäpp till. Nu är vi en erfarenhet rikare och tar med oss detta i fortsättningen mot vårt stora mål nästa sommar, nämligen Gothia. Tack för fyra mycket bra dagar och hoppas att ni har haft roligt. Vila nu ordentligt så är det på tisdag dags för sista seriematchen innan sommaruppehållet borta mot Nättraby.

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.