Väl genomfört SM

oie a26HtWX29tz4

Kristianopels F15 lag spelade SM kval i futsal i Kristianstad i helgen. Facit blev två oavgjorda och en förlust.

Så kom då dagen som vi väntat på, med en reducerad trupp pga sjukdomar så var vi bara nio taggade tjejer som startade uppvärmningen inför första matchen mot skånska mästarna Glumslövs FF.

Matchen börjar bra och håller ett högt tempo, tjejerna ska spela 2x12 minuter effektiv speltid vilket innebär att klockan stannas varje gång bollen är ur spel. I mitten på första får vi frispark strax utanför straffområdet och Alice kliver fram och klipper till bollen och vi tar ledningen med 1-0.

Efter en lång och tuff första halvlek får vi någon minus halvtidsvila. I andra halvan ligger Glumslöv på för kvittering, vilket gör att vi skapar några chanser och tvåan är riktigt nära när vi träffar ramen och har något skott precis utanför. Med ynka nio sekunder kvar av matchen så lyckas Glumslöv få till en kvittering. Det kändes riktigt surt.

237896

 

Med en match som varade nästan i 40 minuter så var det dags att sätta i sig lite mat, dricka och vila, för att vara redo för match två. I andra ställs vi mot småländska Hovshaga AIF. I denna matchen är det inte lika högt tempo från början, den är ganska jämn men vi får inte till något riktigt spel, domarna är väldigt petiga, blåste av nästsn alla insparkar där man inte fick sätta in foten på planen överhuvudtaget eller att bollen inte låg utanför linjen, varnade avbytare som inte fick på sig västen tillräckligt snabbt när du kom ut på bänken, vi hade inte domarna med oss varken i första eller andra matchen med frisparkar och allt annat, men 0-0 i paus och vi kommer överens om att vi måste tagga till lite mer.

Det gör vi också och sätter hårdare press på motståndarna. Till slut är de så pressade att målvakten håller bollen längre än fyra sekunder och vi får frispark. Julia K petar och Isabelle B klipper till bollen rätt upp i nättaket, 1-0, härligt. Det återstår ca 7-8 minuter av matchen och vi jobbar på bra, tilläggas kan att deras målvakt gör ett par bra avgörande räddningar som gör att tvåan inte kommer. Och återigen tappar vi vår ledning i slutminuten efter en hörna som inte rensas undan direkt utan det kommer en kvittering även i denna match!

 

3456456

 

Nu var tjejerna riktigt besvikna på sig själva, men det var jobbiga matcher och tungt att inte ha fler avbytare. Inför sista gruppspelsmatchen var gruppsegrarna redan klara, nämligen vårt sista motstånd från Halland, Tölö IF. Vi gick in i matchen för att sluta på ett bra sätt och spela för en andra plats i gruppen, vi gör en mycket bra första halvlek, tjejerna jobbar riktigt hårt och ger inte Tölö någon chans att rulla boll, vi ger även deras målvakt lite att jobba på.

Det var synd att gruppsegern redan var säkrad för Tölös del för vi stressar dom rejält, 0-0 står sig halvleken ut. Tilläggas ska att Tölö vann sin första match mot Hovshaga med hela 8-1, I mitten på andra så lyckas Tölö tillslut överlista Daniella som storspelade i målet. Efter det så trillar det in ytterligare två mål, men vi hade våra chanser till att spräcka nollan men det ville sig inte riktigt, närmast blev det en träff i krysset.

34564573

 

Men som helhet gör vi en mycket bra dag, och vi tar med oss ytterligare erfarenheter av matcher med mycket hög klass. Pricken över it måste väl ända ha varit att ni fick hålla om Thomas Ravelli!!!

Samtliga spelare får mycket väl godkänt idag, ni kämpade och slet för varandra och visade upp en härlig lagmoral och attityd. Nu satsar vi för fullt på utesäsongen 2016!

 

Laget:
Daniella Hoara, Alice Johansson, Julia Karlsson, Isabelle Brandt, Sofia Johansson, Tilde Sandberg, Hanna Martinsson, Wilma Svensson och Linnea Söderberg
bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.