Kommunmästare i futsal!

315495835 566985001909769 2324841685659953602 n

 

Nopeln vinner KM i futsal 2022! 

Nopeln är kommunmästare efter finalseger mot Karlskrona FC med 2-1. Efter underläge vände Nopeln till seger via kvitteringsmål av Jonas Lantto och när Hilding Åkesson skickade in segermålet i slutet på matchen visste jublet inga gränser! 
Laget vann samtliga matcher i turneringen med förskrossande 34-3 i målskillnad. Sebastian Halle blev utsedd till turneringens bästa målvakt och bästa målskytt blev något otippat Eric Petersson med sina 11 mål (!). 

MATCHREFERAT SIGNERAT OLAUSSON
Vi börjar kvällen mot på pappret starka Tving, många bra spelare i det laget. Blir en ganska jämn inledning på matchen men vi äter oss in mer och mer. Till slut känns 4-0 rättvist och vi är igång för kvällen. Fyra olika målskyttar i matchen (Woss, Crambè, Åkesson, Andersson) visar hur bred vår trupp är och att vi hotar framåt hela tiden. En oro uppstår dock efter matchen, har skyttekungen svalnat över natten?

Andra matchen i gruppspelet står Rödeby för motståndet och dom gör det svårt för oss. Rödeby ligger tajt i försvaret och vi åker på några kontringar emot oss efter slarviga bolltapp. I den här matchen kliver Eric P fram och sätter två mål och 2-0 segern är i hamn. Vi är klara för semifinal men i nästa match väntar ett derby….

Tredje gruppspelsmatchen mot JÄMJÖ!! Det är en hel del nervösa människor som betonar hur viktig den här matchen är, läs Crambé samt Wille Gustafsson som i år är nya från just Jämjö. Wille har en extra krydda då hans bror coachar Jämjö under turneringen, vi är glada över att ni kan fortsätta prata fotboll på familjemiddagarna framöver.. Matchen vinns med 2-0. Mål av Åkesson och Crambé efter 2 assist från Martin. Ännu en match där vi håller nollan bakåt!! Ett insläppt mål på åtta matcher känns bra inför semifinalen.

Semifinal:
Möter Nättraby som gick vidare från samma grupp dagen innan. Vi skapar ett bra tryck direkt mot deras mål och ganska tidigt lyckas Eric P få bollen på sig och gör mål… Vi trummar på framåt och går upp till 3-0 genom Hilding och Martin. Nättraby lyckas få in en reducering, strax efter har vi dragit på oss fem frisparkar? (klassiskt räknefel, eller är jag jävig?). Det blir utdragen straff mot Halle. Räddning på straffen, räddar returen, limmar bollen på 3:e försöket, allt för att få in så många räddningar som möjligt.. Strax därefter ytterligare en utdragen straff, ännu en räddning, limmar dock bollen på andra försöket denna gång!! Vi blir bättre och bättre!!! Håller undan sista minuterna och säkrar finalplatsen.

Final:
Går mot Karlskrona FC som tidigare tagit hem turneringen 2 gånger. Vi börjar bra och vill dra upp tempot, får tryck mot deras mål och deras målvakt gör ett par bra parader. Dom skapar några chanser där vi lyckas rädda genom Halle eller Lantto som nickar undan på mållinjen. Andra halvlek kommer Karlskrona ut och tar över spelet och skapar tryck mot oss och får tidig utdelning i 12:e minuten. Vi försöker höja upp tempot igen och två minuter senare samarbetar Lantto och Eric P fram till 1-1 genom Lantto. Nu känns matchen öppen igen och det skapas chanser åt båda hållen. Tiden rullar på och när alla börjar fundera på vad som händer efter full tid så rakar Hilding in en retur från nära håll med endast sekunder kvar att spela. 2-1!!! Finalen är avgjord och firandet kan börja!!!

Vi har under turneringen rullat runt på 10 jämna utespelare vilket gjort att vi haft fräscha spelare i alla matcher. Haft en hyffsad målvakt som gjort det vi förväntat oss. 😉 Men framförallt tycker jag att vi var det laget som jobbade hårdast både framåt och bakåt. Vi vinner turneringen!!!

LAGET:
Eric Petersson, Dennis Woss, Eric Andersson, William Crambé, Carl Fagerström, Villiam Claesson, Martin Andersson, Hilding Åkesson, Jonas Lantto, Hugo Blomkvist, Hannes Eriksson, Sebastian Halle.
Ledare - Simon Olausson, Robin Nilsson, Rickard Nilsson och Hjalmar Forell.

24 februari 2024

Målvakten Oscar Hardarsson lämnar AIK Atlas för att testa vingarna i Nopeln 2024.

23 februari 2024

Nopeln har valt att satsa på Folkspels nya prenumerationslotteri JOYNA som säljs digitalt.

21 februari 2024

Nu testar vi intresset för barngymnastik! Åldersgrupp 3-6 år (2018-2021) med start måndag 26/2 kl 17.45-18.45 i Fågelmara gymnastiksal. 

18 februari 2024

Inför 2024 gör vi en del förändringar gällande vår klubbtidning.

17 februari 2024

Möt nyförvärvet Martin Karlsson.

16 februari 2024

Vi har nu fått in nya krafter i föreningen till vår aktivitetssektion som har ansvar för vår kiosk, matchvärdar och våra evenemang.

13 februari 2024

Derbyn mot Ramdala och resor till Öland. 

24 januari 2024

Nu är spelprogrammet för 2024 släppt. Premiären spelas 6 april.

20 januari 2024

Från lördagens pass på Jämjö IP.

27 december 2023

För andra året i rad vinner Nopeln KM i futsal.

26 december 2023

Två lag - två gruppsegrare !

19 december 2023

Nopeln är regerande mästare.

rfsisuble

Vi samarbetar med RF-SISU BLEKINGE som ger service till Blekinges idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund som har verksamhet i länet.

Stöd vår ungdomsfotboll genom Svenska spels ”Gräsroten”. Via ditt spelkonto ansluter du dig till att stötta vår förening!

HUVUDSPONSORER

Wellness Studio Logotyp vitkingspan baga banner whitebagahsintersport huvudcraft huvud 
Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, och vill därför informera dig om att du genom att använda vår sida ger ditt samtycke till detta.